Rozhovor

04.09.2012 21:52

Naše redaktorka „list i společnost“ se sešla s Dr. Miroslavem Lejskem, o němž je známo, že kandiduje v krajských volbách JMK jako číslo 2 na kandidátní listině politického hnutí FiS.

Otázka redakce: Proč jste se rozhodl kandidovat ve stávajících krajských volbách?
Odpověď: Naše  hnutí se rozhodlo jít do voleb proto, že minulé volební období se ukázalo, že v krajském zastupitelstvu neexistuje  koalice ani opozice, ale jenom 4 strany, které si rozdělily funkce v zastupitelstvu.

Otázka redakce: Proč si to myslíte?
Odpověď:Protože naše informace z věrohodných míst je taková, že teoreticky opoziční KSČM vydala interní pokyn zákazu kritiky koaličních stran, ať je to ČSSD + ODS nebo ČSSD + KDU ČSL. Z toho vyplývá, že krajská politika je formalitou.

Otázka redakce: V případě vašeho volebního úspěchu, co bude Vaší prioritou?
Odpověď: Finanční, protikorupční audit a rovněž budeme klást důraz na personální audit, domníváme se totiž, že je úředníků na úřadě příliš mnoho.

Otázka redakce: Doslechla jsem se pane doktore, že zvažujete i kandidaturu na prezidenta ČR.
Odpověď: Z medií jsem se dověděl, kdo hodlá kandidovat na prezidenta ČR, byť jistotu mají jen někteří. Nyní si dovolím citovat předsedu ČSSD pana Bohuslava Sobotku  „většina z kandidátů poztrácí chrup při cestě na hrad“.  Když se podíváte do mých úst zjistíte, že  jistě chrup nepoztrácím ani při cestě na hrad, ani jinde. Jsem přesvědčen, že Česká republika si zaslouží vzdělaného, přirozeně inteligentního, čestného prezidenta, který není svázán s politikařením stávajících i bývalých parlamentních stran a nikdy nebyl jejich členem. Domnívám se, že prezidentovy pravomoci byly díky našim zákonodárcům značně umenšeny. Přesto si ale myslím, že bude-li prezident silná osobnost, dokáže mnohé. Na prezidenta nemůže kandidovat naše jednička Ing. Jan Privarčák, protože je mlád. Proto jsem se ujal tohoto nelehkého úkolu já. Náš tým sbírá podpisy pro mne, jako jediného moravského kandidáta. Dle dostupných informací, je jich  asi 2 tisíce k 1. 9.  2012.

Otázka: A váš oblíbený vtip?
Odpověď: Znám jich mnoho, ale tento se mi líbí nejlépe, neboť je i poučný.
Na procházku jde mohutný svalnatý pán a na vodítku vede dravého pitbula. Proti němu jde obyčejný človíček a má na vodítku malého voříška. Najednou se voříšek vrhne na pitbula a roztrhá ho na kusy. Majitel pitbula se zděsí, jak je to možné? To je jednoduché, můj voříšek  je převlečený krokodýl.
Poučení: I malé politické hnutí  může přemoci velké strany.

      Miroslav Lejsek se narodil v roce 1948, řádně absolvoval veškeré možné vzdělání v Československu i v České republice. Krom toho, že se vyučil řemeslu, odmaturoval,  je absolventem několika vysokých škol. Svého teoretického vzdělání nejvíce využívá v oblasti práva a ekonomie. Z jeho profesní kariéry vyjímám jeho desetiletou  práci u Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje, dále jeho činnost ve funkcí zdravotního rady, kterou rovněž vykonával po dobu asi deseti let. V této funkci měl podřízeny i sociální věci. Dle názoru redakce je tedy odborníkem ve zdravotnictví a sociálních věcech. Je otcem i dědečkem. Jeho největší zálibou je královská hra šachy, kterou hraje na dobré úrovni.


                                                                                          B.R.
                                                                                          LiS
 

Zpět

Vyhledávání

© 2012 Všechna práva vyhrazena.